Saker som vi gör annorlunda

Bilar & Körning
Bilkörning här är väldigt annorlunda mot vad det är i Sverige. Först och främst kör man på andra sidan vägen, alltså de har vänstertrafik. Det är väldigt konstigt när man har växt upp med högertrafik. Allt blir annorlunda. Hur du kör i korsningar, i rondeller, hur du ska kolla om du ska gå över vägen och vilken sida du ska hoppa på bussen för att du ska komma åt rätt håll. Allt är omvänt och att komma till ett helt nytt land, lite förvirrad över allt som pågår runt om kring dig, så gör detta dig ännu mer förvirrad. Jag är ganska glad nu så här efterråt att jag inte behöver köra bil. Men när man väl har vant sig och kommit in i rytmen så tror jag det inte är alls några problem med att köra bil här. Man behöver bara tänka efter lite extra. Högerreglen blir här vänsterreglen. Man kör in i rodellen på andra sidan, (man kör in där vi skulle kört ut). 
 
Inne i centrala London står det på vägen vilket håll man ska titta åt innan man går över gatan. Antingen Look Right (Kolla Höger), Look Left (Kolla vänster) eller Look both ways (Kolla båda hållen). Vilket är en väldigt bra hjälp för atta förvirrade turister. 
 
 
Om du befinner dig inne i centrala London och ska gå över en gata då gäller det att man går när det är grönt. Om du går när det precis har slagit över till rött så kommer taxi bilarna och bussarna att börja köra och tuta på dig så du får springa över istället. Det gäller att man är på sin vakt. 
 
Uttrycker oss/ Uppför oss
Jag har märkt en väldigt stor skilland hur man uttrycker sig mot varandra. Man är mycket mera artig och mer kärleksfulla mot varandra. Man har oftast en massa smeknamn till sina barn och sin partner som, Sweetie, Pumkin, Poppet, Darling, Honey, Gorgeous och så vidare. Hur många gånger per dag engelsmän säger, Sorry, Pardon, Excuse me, How are you? Please och Thank you. De säger "Sorry?" och "Pardon?" när de inte hör vad du säger. "Excuse me, Sorry! " om du är ivägen och de vill att ska flytta dig och när du har flyttat dig säger de "Thank you". De säger även "please" väldigt ofta. "Can I have a sandwich, please?" (Kan jag få en smörgås, snälla?) Om barnen inte säger "please" väntar föräldrarna oftast på att barnen ska säga det innan de gör dem en macka till exempel. "How are you?" frågar de nog mig några gånger per dag eller varje dag när jag kommer ner efter att ha sovit så frågar de "How did you sleep?". Skulle vara kul att räkna en dag och se hur många gånger en person i min familj säger dessa fraser. 
 
I affärer hälsar de när man kommer fram till kassan och "Thank you/Cheers" sägs nog minst 6 gånger mellan kunden och kassören. Kassören har nästan alltid sista ordet. Om du är redo att gå och du säger "Thank you" så svarar de "Cheers" sen säger du "Bye" och då säger de förmodligen "See you later". 
 
Om du är vilse och behöver hjälp så kan du alltid fråga någon och de kommer med stor sannolikhet att hjälpa dig så gott de kan. Jag bad en busschaufför om hjälp och han förklarade för mig väldigt noggrant vart jag skulle ta vägen. Jag har även frågat en yngre man om hjälp när jag hoppade av vid fel busstop om hjälp. Han letade upp vart jag bodde på Google Maps och det visade sig att han skulle i den riktnignen jag bodde så han gick med mig och småpratade och hjälpte mig tills jag kom in på rätt väg där jag bodde. 
 
 
Engelsmän/kvinnor är väldgt artiga och vänliga personer!