City of London

Denna icke soliga men vindiga och kalla lördag hade Diana och jag bestämt för oss äta semla och utforksa City of London. City of London är inte centrala London utan mer som Stockholms gamla stan. Vi träffades vid Waterloo och gick sedan över bron in till Covent Garden som har ett pyttelitet svenskt café som heter "Bageriet". Vår plan var att sitta där och fika på semla och té men det var tyvärr fullt så vi semla med oss och satte oss ute istället. Det var svinkallt men så jäkla gott. Vi fick lite blickar av folk som gick förbi som säkert undrade vad vi åt på eller så hade vi grädde på näsan eller något... Semal är inte det enklaste att äta direkt! Jag är inget fan av semla egentligen men nu när man är här i London så måste man fira alla svenska traditioner. Haha
 
Vilken skönhet eller vad säger ni? 
 
Vi promenerade sedan vidare mot vattnet och mot City of London. Det blåste och blåste och så blåste det lite till när vi gick längs floden. Men det var nästan värt det för det är så himla fint längs vattnet. Älskar vattnet! 
 
 
Waterloo Bridge med London Eye och Big Ben i bakgrunden
 
Millenium Bridge med Tate Modern i bakgrunden
 
Vi gick upp vid Millenium Bridge och äntligen hade vi kommit fram till vårt första stopp som var St Paul´s Cathedral. Katdralen är så stor så den är svår att få med hela på en bild utan en massa andra byggnader eller en massa människor som är i vägen. Som ni vill se nedanför...
 
Påväg mot Katedralen
 
 
En annan sida av katedralen
 
Det var i St Paul´s Cathedral som Hanna, jag och alla andra svenskar som bor i London var och såg när de gick luciatåg. Den är minst lika fin inne som den är ute. Man inser inte riktigt hur stor den förrrens man är där och ska gå runt den eller ta kort på den.
 
 
I City of London ligger Bank of England och även ett finansdistrikt. Så när vi gick runt där så var det helt öde. Inte en enda kotte förrutom de som städade gatorna. Inget var öppet heller utav alla resturanger och cafeér. Undrar hur det ser ut på en arbetsdag. Det var verkligen konstigt att gå runt där när ingen annan var där så vi ska gå dit en arbetsdag och se skilnaden. Kommer säkert krylla av människor så man bara vill därifrån. 
 
Eftersom detta är en gammal del av London så har gatunamnen lite underliga namn... Som Milk Street alltså Mjölkgatan
 
Det kom två ridande poliser
 
 
Diana och jag försökte ta en hoppbild med självutlösaren men det funkade inte så bra som ni kan se... Vi hopapde för tidigt och landade när utlösaren gick av. Men glada är vi iallafall.
 
Vi klarade nästan det. So close but still so far away
 
Kolla vad lite folk det är
 
The Gerkin. 
 
 
Leaden Hall Market
 
Någon som har en fotografering
 
The Walkie Talkie Buildning
 
Jag vet inte riktigt hur mycket vi såg av City of London egentligen. Vi gick väldigt mycket öst för vi fattade inte rikgit kartan denna gången och ville inte stanna för vi var så frusna så vi ville bara fortsätta att gå. Vi hamnade vid Liverpool Street innan vi började gå tillbaka. Det var då vi gjorde lite omvägar så vi gick förbi The Gerkin, The Leaden Hall och The Walkie Talkie Buildning. 
 
The Shard
 
Så länge man ser en byggnad som man känner igen så kan man alltid hitta tillbaka. Det kanske inte alltid är den snabbaste vägen men tillbaka kommer man. När vi såg The Shard så visste vi genast vilket håll vi skulle gå. Så genom att veta vart byggnaderna ligger så hittar man tillbaka när man går om man inte tar bussen eller något annat. 
 
Min lördagkväll var inte så jättespännande utan jag hade babysit. Min VM har ju fyllt år så de skulle ut och fira henne med deras vänner så jag fick stanna hemma med barnen vilket inte gör mig något. Jag får en lugn kväll och sparar mina pengar! Win Win situation. Det är inte så krävande heller utan det är bara att kolla på film med barnen och sen lägga dem. Sedan när de är i sängen så har du kvällen för dig själv och kan göra vad du vill i huset.