Bath Part 1

Väckarklockan ringde 04.50 på lördagsmorgonen då Emma var tvungen att gå upp för att hinna med sin taxi som kom 05.30. Gick upp med henne och sa hejdå innan jag gick tillbaka till sängs innan min väckarklocka ringde igen 06.45. Men kunde inte sova riktigt för var nervös över att jag skulle försova mig vilket skulle vara något av det värsta som kunde hända denna morgon. Men som tur väl hände inte det. 
 
Träffade Diana och Emelie på Victoria Station 08.30 där vi skulle sitta på en buss i två timmar och femtio minuter innan vi anlände till Bath. Vädergudarna var inte på vår sida denna dagen. Prognosen sa vind, lätt/mycket regn och molnigt. Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder, right? Så vi alla tre var förberedda med regnjacka för lite regn skulle inte stoppa oss från att utforska Bath! 
 
Vi anlände till Bath runt klockan 12.00 utvilade (vi kanske sov på bussen) och redo. Vi ville gå en free walking tour men tiden passade inte oss så vi gjorde en egen planering. Vi kollade upp allt vi ville göra och planerade sedan utefter hur allt låg på kartan. Det enda vi vi tyckte vi saknade var att höra intressant och onödig fakta om alla saker Bath är känt för. 
 
Kära läsare, jag varnar för en bildbomb just nu. Men jag tog 366 bilder och det är svårt att narrow it down. Men har gjort mitt bästa. Det kommer ju en part 2 också förhoppningvis någon gång i framtiden. 
 
Först på våran plan stod det att gå längs floden upp till Victoria Park
 
Påskliljorna blommar även här
 
 
Ser vi ut som turister eller vad??
 
 
När vi åkte igenom Bath med bussen innan vi blev avsläppta på busstaionen så insåg vi hur lika alla husen är. Visst, man är van vid det nu när vi bott i London så pass länge men detta var på en ny nivå tyckte vi. När vi diskuterade det kom vi genast in på hur svårt det måste vara att hitta hem om man är full. Det gäller att vet vart man bor och vilken färg det är på dörren. Det var på färgen på dörren man kunde urskilja på husen typ. Alla som är i Bath och är fulla lycka till med att hitta hem till rätt hus. 
 
 
Eftersom vädret inte var på topp gick vi bara igenom parken lite fort och fortsatte sedan till vår nya destination som var... 
 
... The Royal Crecent vilket är en massa hus byggda i en halvcirkel på toppen av en kulle
 
Påväg upp för kullen mot husen
 
Såhär ser det ut. Hur häftigt är det inte att husen är byggda i en halvcirkel? Hur ofta händer det liksom? har dock ingen aning om varför de är byggda så men någon logisk förklaring finns det säkert
 
Lite nämre look
 
På min systemkamera kan man vika ut skärmen så man ser sig själv när man tar selfies eller hoppbilder tex. Så när man tar selfies så är det alltid någon i gruppen som kollar på skärmen istället för i objektivet och denna gången var det jag som kollade på skärmen och inte i objektivet... Man ser även hur blåsigt det är
 
Jag tycker detta är så facinerande. 
 
Bath är en Roman (engelska) säger man romersk/romansk på svenska stad vilket speglar sig i arkitekturen. Min lilla tjej älskar historia och det finns ett barnprogram om det här som vi kollar på hela tiden så kan alla termer bättre på engelska nu än svenska. The Romans har byggt upp Bath och det är därför det ser ut som det ser ut. När de invaderade UK, Bath så ville de att det skulle se ut som det gjorde hemma. 
 
Diana in action med vind i håret och kameran i högsta hugg
 
Emelie som var bakfull men glad ändå 
 
 
 
Här hade det börjat regna igen så luvorna åkte upp och drogs igen så vi inte skulle bli blöta
 
Jag tyckte detta var så himla fint. Man hade en fin utsikt också eftersom det låg på en kulle.
 
Nästa plats var The Circus vilket är ungefär samma som The Royal Cresent med en liten förändring
 
... det är byggt som en cirkel och i mitten är det en rondell. Väldigt uppfinningsrikt
 
En selfie härifrån också. 
Jag undrar verkligen var syftet med att bygga såhär var för? Det kan ju inte vara för att det sparar särkilt mycket plats precis. 
 
 
Sen när man kollar ner där utfarterna är så är vägarna raka igen...
 
Vi gick iallafall vidare mot floden igen där det skulle vara en fin bro. Påvägen dit gick vi igenom själva city centre och kollade in i lite affärer. Diana och Emelie köpte bland annant bullar på ett litet mysigt fik som låg in på en sidgata. Bath var en jättemysig liten stad. Den är väl inte så liten egentligen men om man jämför med London så är den rätt liten. Vi hann med allt vi ville se under en dag. Sen finns det säkert fina saker som ligger lite utanför.
 
 
 
Denna gubben var så himla gullig och han sjöng otroligt bra också! Han stod utan paraply i regnet men han hade sin hatt som skyddade hans lilla huvud iallafall.
 
 
Vi kom tillslut fram till Pulteney Bridge där vi möttes av denna fina utsikten. Vädret kunde inte bestämma sig om det skulle vara molnigt, blåsigt, regningt eller allt på samma gång.
 
Det fanns instruktioner om att man inte fick dyka här. Vilken galning skulle vilja göra det?
 
 
 
Och så blåste det lite också, ja... Men det stoppade inte oss från att vara på bra humör.
 
 
Fortsättning följer... Vad att se framemot? Vi gick till The Roman Baths, väntade i kö medan det spöregnade och åt en sån sjukt god middag.